Asuminenadmin

Vuokra-asuminen

Leevi ry:llä on As Oy Helsingin Rumpupolun palvelutalossa Kannelmäessä, Klaneettitie 10:ssä vuokra-asuntoja ja 14 asuntoa ryhmäkotimuodossa. Leevikoti toimii muistisairaiden ryhmäkotina yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Tämän lisäksi Leevi ry toimii palveluasuntojen palveluiden tuottajana vuokratiloissa Leevin palvelutalossa, Ilkantie 19:ta, jossa on vuokra-asuntoja ja 16 asuntoa ryhmäkotimuodossa. Hellikoti toimii yksityisenä ryhmäkotina, jolla on Helsingin kaupungin palvelusetelioikeus. Asuntojen vuokranantajana toimii Kiinteistö OY Helsingin Palveluasunnot.

Palvelutalojen ja Hellikodin asukkaaksi on voinut hakeutua täyttämällä asuntohakukaavakkeet, joissa on mukana lääkärintodistus terveydentilasta ja vero- ja varallisuustodistus. Asuntohakemukset osoitetaan Leevi ry:lle.

Leevin palvelutalo

Leevin palvelutalossa on 39 palveluasuntoa, joihin asukkaat on valittu terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

Lue lisää Leevin palvelutalosta

Leevin palvelutalossa on 39 palveluasuntoa, joihin asukkaat on valittu terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Kaikissa asunnoissa on makuuhuone, tupakeittiö, iso kylpyhuone ja lasitettu parveke. Huoneistot ovat kooltaan 38.5- 65,5m² kokoisia. Leevin palvelutalon yhteydessä on SATOn senioritalo, Eliel Saarisen tie 10:ssä.

Palvelutalon palveluiden tavoitteena on mahdollistaa asukkaiden itsenäinen asuminen turvallisesti. Asukkaiden omatoimista ja itsenäistä asumista tuetaan kotipalveluiden palveluilla.

Asukkaille tehdään yksilöllinen palvelu- ja hoitosuunnitelma. Talossa on ympärivuorokauden toimiva hälytysjärjestelmä, joten asukkaat saavat tarvittaessa apua nopeasti. Palvelutalossa on ravintola Minttu, päiväkeskus, kuntosali, kirjasto sekä pesutupa asukkaiden käytössä. Asukkailla on ollut mahdollisuus osallistua päiväkeskus Martintuvan virikekerhoihin ja kuntosaliryhmiin.

Asukkailla on myös mahdollisuus käyttää yksityisen jalkojenhoitajan ja kampaajan palveluita. Palvelutalossa toimii asukastoimikunta, joka järjestää myyjäisiä ja juhlia. Asukastoimikunta on huolehtinut asukkaiden viihtyvyydestä, istuttamalla palvelutalon pihamaalle kukkia.

Rumpupolun palvelutalo

Rumpupolun palvelutalossa on 50 asuntoa. Asunnoista 22 on Leevi ry:n vuokraamia.

Lue lisää Rumpupolun palvelutalosta

Rumpupolun palvelutalossa on 50 asuntoa. Asunnoista 22 on Leevi ry:n vuokraamia. Asukkaat valitaan terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Vuokra-asunnot ovat kooltaan 36,5-64,5 m2. Talossa on lisäksi 3 Sato Oy:n vuokraamaa asuntoa ja 1 Helsingin kaupungin vuokraama asunto, sekä 24 omistusasuntoa.Rumpupolun palvelutalossa toimii myös 14 –paikkainen muistisairaiden ryhmäkoti.

Tavoitteena on luoda puitteet ja palvelut joiden avulla mahdollisimman itsenäinen asuminen turvallisessa ympäristössä onnistuu.

Tavallisessa palveluasunnossa pärjäämistä tuetaan mm. yksilöllisesti suunnitelluin palveluin ja ympärivuorokauden toimivan turvahälytysjärjestelmän turvin. Tehostetussa palveluasumisessa (Leevikoti) hoito on ympärivuorokautista ja tapahtuu jokaisen asukkaan voimavarat huomioiden ja niitä tukemalla.

Asukkailla on ollut mahdollisuus käyttää talossa toimivan yksityisen fysioterapian tarjoamia palveluja, tapahtumia ja virikekerhoja. Ohjatut kuntosali- ja tuolijumpparyhmät ovat myös asukkaiden käytössä. Asukastoimikunta järjestää myös osaltaan tapahtumia, juhlia ja viriketoimintaa. Asukkailla on mahdollisuus käyttää talossa yksityisyrittäjänä toimivien jalkojenhoitajan ja kampaajan palveluita. Talossa toimii lounasravintola, jossa on mahdollista syödä aamupala ja lounas.


Kotipalvelut

Kotipalvelun henkilökunta avustaa asiakkaitaan kotihoidossa ja kodinhoidollisissa tehtävissä. Kotipalvelun asiakkaalla on mahdollisuus valita palvelupaketti avuntarpeensa mukaan.

Lue lisää Kotipalveluista

Asukkaiden palvelun tarve on hyvin vaihteleva lähes itsenäisestä asumisesta aina useita kertoja päivässä tapahtuvaan hoivaan.

Palvelut voivat olla kodinhoidollisia ja hoidollisia palveluita. Kodinhoidollisia palveluita ovat mm. siivous, kaupassa käynti ja pyykkihuolto. Hoidollisista palveluista mainittakoon hygieniasta huolehtiminen (saunotus, suihkutus jne.), päivittäisissä toiminnoissa avustaminen (pukeutuminen, wc – käynnit, ruokailu). Sopimuksen mukaan voidaan avustaa myös haavahoidoissa, lääkehuollossa ja muissa terveyden- tai sairaanhoitoon liittyvissä tehtävissä. Lisäksi asiakkaita ohjataan ja neuvotaan asioinnissa ja asioiden hoidossa. Asukkailla on myös mahdollisuus saada saatto-apua sitä tarvitessaan.

Palveluiden tarve harkitaan aina asiakkaan kanssa yhdessä. Jokaiselle palvelupaketin ostaneelle asiakkaalle tehdään yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma. Tavoitteena on ollut mahdollistaa asukkaillemme turvallinen ja mahdollisimman itsenäinen asuminen palvelutalossa tarjoamiemme palveluiden turvin.

Leevin kotiapu Oy tarjoaa kotipalvelua lähinnä Länsi- ja Pohjois-Helsingin alueella. Osaava henkilökunta tuo luoksesi tarvitsemasi kotipalvelut. Palvelut ovat aina yksilöllisesti suunniteltuja yhteistyössä asiakkaan kanssa. Palvelut voivat olla siivousta ja muita kodinhoidollisia tehtäviä sekä hoidollista apua. Lisäksi tarjoamme mm. kauppakassipalvelua. Soita rohkeasti ja kysy lisää.

Leevin palvelutalo
Ilkantie 19
00400 Helsinki
Kotipalvelu puh:

045 - 7733 9060

Rumpupolun palvelutalo
Klaneettitie 10
00420 Helsinki
Kotipalvelu puh:

044 - 704 4452

Leevin Kotiapu Oy
Klaneettitie 10
00420 Helsinki
Kotipalvelu puh:

050 471 0666